UPRAVA VRTCA JARŠE Rožičeva ulica 10, SI-1000 Ljubljana Uradne ure: od 7.00 do 15.00 ure Vstop za zaposlene

Zaprtost vrtcev

Ljubljana, 13. 3. 2020

ZAPRTOST VRTCA IN ZAKLJUČEK VPISOV V ŠOL.L. 2020/2021

Spoštovani,

zaradi razglasitve epidemije izbruha koronavirusa v RS, so s 16.3.2020 zaprti vsi vrtci (javni in zasebni) v RS. Z dejavnostjo bomo predvidoma lahko nadaljevali s 30. 3. 2020. V Vrtcu Jarše na podlagi poziva vsem staršem (e-pošta 12.3. oz. telefon 13.3. do 10.30 ure) smo prejeli le eno potrebo po nujnem varstvu otrok znotraj dovoljenih izjem, ki jih je določila MOL, in sicer so do nujnega varstva upravičeni le zdravi otroci, ki ne kažejo bolezenskih znakov in so:

otroci tistih zaposlenih iz UKC, ki potrebujejo varstvo in se morajo obrniti na svojega predstojnika, ki bo presodil za vsakega delavca, ali varstvo glede na delovni proces nujno potrebuje, in bo na MOL posredoval ustrezen seznam  (izključno zanje bo namenjen vrtec Vodmat, enota Vodmat, Korytkova 26),
otroci zaposlenih iz Zdravstvenega doma Ljubljana in drugih za mesto nujnih javnih  institucij bodo imeli zagotovljeno varstvo v vrtcu Ledina in se morajo obrniti na svojega predstojnika, ki bo presodil za vsakega delavca, ali varstvo glede na delovni proces nujno potrebuje, in bo na MOL posredoval ustrezen seznam.

Dežurna vrtca Vodmat in Ledina se še ne odpirata v ponedeljek, 16.3., zaradi čiščenja in razkuževanja. Vsa nujna varstva otrok je potrebno izkazovati z izjavo, ki jo potrdi delodajalec.

V času zaprtosti vrtca (okrožnica MIZŽ 6030-2/2020, z dne 12.3.2020) so starši opravičeni plačila za vrtec. Plačila so oproščeni tudi starši, ki bodo koristili nujno varstvo.

Prosimo vas, da spremljate sredstva javnega obveščanja o terminih preklica izrednih ukrepov. Želimo vam, da ta čas preživite kar se da razsodno, pogumno, zdravo, z veliko dobre volje in morda izkoristite čas tudi za drobne, srečne trenutke.

Prijazen pozdrav vsem!

Diana Šumenjak, mag.
v. d. ravnateljica l. r.

zaprtost vrtcev

Dostopnost