UPRAVA VRTCA JARŠE Rožičeva ulica 10, SI-1000 Ljubljana Uradne ure: od 7.00 do 15.00 ure Vstop za zaposlene

Kako v vrtec od 1.6.2020

Spoštovani starši,

 

Od 1. 6. 2020 se življenje v vrtcu v nekaterih segmentih vrača v čase pred epidemijo. Še naprej pa bomo dosledno izvajali higienska priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje ter s tem pripomogli k čim manjši verjetnosti širjenja okužb. Kot ključni ukrep v ospredju ostaja zagotavljanje zadostne fizične distance, dosledno izvajanje higienskih ukrepov in samostojno delovanje oddelkov tekom dneva. Osnovno vodilo ostaja, da v vrtec pridejo le zdravi otroci in zaposleni. Bolj podrobno so ukrepi navedeni v prilogi.

 

Starši, ki so se iz različnih razlogov odločili, da otrok ne vključijo v vrtec, imajo vrtec brezplačno (od 18. 5. do 30. 6. 2020). Če je bil/bo v tem času otrok v vrtcu prisoten le določeno število dni, ostale dneve pa ne, bodo starši za čas odsotnosti otroka iz vrtca, oproščeni celotnega plačila (in ne le za stroške neporabljenih živil).

Starši vključenih otrok ste upravičeni do koriščenja poletne rezervacije na način in v obsegu kot do sedaj.

 

Od 1. 6. 2020 bo poslovalni čas vrtca enak kot pred razglasitvijo epidemije, od 6.00 do 17.00 ur. Ponovno bo organizirano jutranje in popoldansko dežurstvo, kot smo ga imeli pred izrednimi razmerami. Starši boste otroka predali dežurni vzgojiteljici z otrokovo garderobo v dežurni igralnic. Enako velja za popoldansko varstvo. Otroka boste prevzeli v dežurni sobi skupaj z njegovo garderobo. Prehodi med trakti bodo zaklenjeni, zato sprehajanje med in po hodnikih oz. garderobah ne bo mogoče.

 

Od 1. 6. 2020 dalje oddelki vrtcev delujejo v skladu z veljavnimi normativi, ki jih določajo predpisi s področja predšolske vzgoje.

Otroci naj si ob prihod v vrtec temeljito umijejo roke, starši si pred vstopom v garderobo razkužite roke. Nošenje mask ob vstopu starša v vrtec je obvezno.  Starši upoštevajte priporočeno razdaljo (1,5 – 2 m) tako v stiku s strokovnimi delavci kot drugimi starši. Otroci bodo veliko časa preživeli zunaj, na prostem, zato dnevno prinašajte rezervna oblačila.

 

Vodstvo vrtca

 

PROTOKOL RAVNANJA STARŠEV IN OTROK PO RAZGLASITVI KONCA EPIDEMIJE COVID – 19 V VRTCU JARŠE od 01.06.2020 naprej

 

 

Dostopnost