UPRAVA VRTCA JARŠE Rožičeva ulica 10, SI-1000 Ljubljana Uradne ure: od 7.00 do 15.00 ure Vstop za zaposlene

Navodila za odpiranje vrtca

Spoštovani starši!

 

Vrtci se bodo ponovno odprli v ponedeljek, 18. maja. Gre za postopno sproščanje ukrepov, kar od nas zahteva vzpostavitev posebnih organizacijskih in kadrovskih pogojev.

Zaradi preprečevanja morebitnih okužb moramo vrtci upoštevati Higienska priporočila za vrtce v času epidemije Covid-19 in Priporočila ZRSŠ za ponovno odprtje vrtcev v času izrednih razmer.

  • Začasni poslovalni čas vseh naših enot bo od 7.00 – 16.00 ure.
  • Jutranjega in popoldanskega združevanja ni.
  • V vrtec vstopajte posamezno, pri vstopu odrasli obvezno uporabljajte masko in si razkužite roke.
  • V garderobi se ne zadržujte.
  • Otrok vstopa samo v svojo igralnico, iz nje tudi odhaja.
  • Starejši otroci naj v garderobo vstopajo sami in se samostojno slečejo in preobujejo. Menimo, da to zmorejo narediti otroci v skupinah 4-5 in 5-6 letnikov.
  • S strani vzgojiteljice boste prejeli podrobna navodila o tem, kako bo potekal prihod v vrtec in odhod iz vrtca. Načrt bo izdelan in prilagojen vsaki skupini posebej glede na starost otrok in prostor.
  • Otroci v vrtec ne nosijo svojih igrač.

V vrtec naj prihajajo le zdravi otroci in odrasli. V primeru, da otrok zboli z vročino in drugimi znaki akutne okužbe dihal, se ga takoj izolira v posebnem prostoru in se pokliče starše. Če je pri otroku nato potrjena okužba COVID-19, vas naprošamo, da o tem obvestite vrtec. Vrtec o tem obvesti NIJZ.

Na dan vključitve v vrtec morate starši OBVEZNO prinesti podpisano izjavo:
IZJAVA STARŠEV PRED VSTOPOM OTROKA V VRTEC, epidemija COVID-19.docx
Brez podpisane izjave otroka ne moremo sprejeti v vrtec.

Ker gre za postopno odpiranje vrtcev pod posebnimi pogoji, vljudno naprošamo starše, da ponovno premislijo, ali lahko začasno zadržijo otroka doma. Če bo vaš otrok še ostal v domačem varstvu, ste starši oproščeni plačila vrtca do 31.5.2020.

 

V vrtcu bomo začasno spremenili našo ustaljeno rutino in se prilagodili spremenjenim razmeram, vse to z namenom, da se čimprej vrnemo v življenje kot smo ga poznali pred epidemijo.

Hvala za vaše sodelovanje!

Ana Harjač, v. d. ravnateljice

 

Dostopnost